Saumon entier rôti et sauce épicée au miso et gochujang

Saumon entier rôti et sauce épicée au miso et gochujang

5.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    4
  • de gingembre frais
    40 g
  • de miel
    80 g
  • de vinaigre blanc
    15 g
  • de gochujang (pâte de piment coréenne)
    60 g
  • de pâte miso
    60 g
  • de sauce soja
    20 g
  • d'huile de sésame
    30 g
  • saumon frais, entier et vidé (± 2 kg)
    1
  • d'huile de tournesol pour graisser
    4 c. à soupe
  • de champignons shiitake frais en tranches (5 mm)
    200 g
  • d'huile de sésame
    2 c. à soupe
  • oignon de printemps en tranches (2 mm)
    1
  • citrons coupés en quartiers et en tranches
    2
  • des graines de sésame (opcjonalnie) grillées, noir et blanc
  • de micro-pousses (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245.8 kcal / 1028.4 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 583.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...