Gâteau au limoncello

5.0 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 parts

Składniki

Biscuit
  • 6 œufs
  • 180 g de sucre
  • 5 g de sucre vanillé, fait maison
  • 180 g de farine de blé
  • 1 c. à café bombée de levure chimique
  • 1 pincée de sel
Curd de limoncello
  • 110 g de sucre
  • 1 c. à café bombée de zeste de citron râpé
  • 70 g de limoncello
  • 80 g de beurre mou, en morceaux
  • 3 jaunes d'œufs
  • 1 œuf
Crème et finition
  • 200 g de limoncello
  • 500 g de crème liquide, 30-40% m.g.
  • 2 sachets de stabilisateur de crème
  • 500 g mascarpone
  • 10 g de pistaches, hachées
  • ½ citron en rondelles torsadées (1 cm)
  • de menthe fraîche effeuillée, pour la finition

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 276 mg
Białko 10 g
Kalorie 2791 kJ / 667 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...