![Délice aux amandes Délice aux amandes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B752C3B2-BE63-4BC4-ACA4-87B39C098745/Derivates/3D5184B4-A000-47F8-8617-6B7C0386FA07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, et plus pour graisser
- 300 g d'amandes, avec peau
- 240 g de sucre roux
- 60 g de maïzena
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 70 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1143 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 4.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 Min
Crème au chocolat
1 godz. 20 min
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
6klst
Biscuits croissants de massepain
30 min
Crème dessert au caramel
1 godz.
Biscuits aux amandes
1 godz.
Boules de neige au chocolat
1 godz.
Sel aux cèpes
5 Min
Glace à la vanille
12 Std.
Brittle de noix
1 godz. 30 min
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 min
Coleslaw au Découpe-Minute (TM6)
10 min