Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, et plus pour graisser
- 300 g d'amandes, avec peau
- 240 g de sucre roux
- 60 g de maïzena
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 70 g de lait entier
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1143 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 4.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au lait
2u. 20min
Paillassons de pommes de terre
35min
Crème dessert au caramel
1h
Biscuits aux amandes
1h
Brittle de noix
1h 30min
Sauce au caramel
1h 30min
Crème dessert
15min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Crème au chocolat
1h 20min
Baisers au chocolat et noisettes
1 Std. 25 Min
Glace à la vanille
12 godz.