Urządzenia i Akcesoria
Lemon Orzo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
lemon plus extra, cut into wedges, to garnish1
-
fresh parsley, leaves only divided7 sprigs
-
3 oz Pecorino cheese, cut into piecesParmesan cheese cut into pieces3 oz
-
water35 oz
-
orzo8 oz
-
extra virgin olive oil½ tbsp
-
salt to taste½ tsp
-
unsalted butter melted2 oz
-
cherry tomatoes (opcjonalnie) halved2 - 4 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
599.5 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1736.7 kJ /
415.1 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
44.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nectarine Tart with Frangipane
1 godz.
Spanish Rice
35 min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Tomato and Feta Pasta
50 min
Basic Bulgur
35 min
Greek Lentils and Rice
40 min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1 godz. 20 min
Lemon Pasta
35 min
Zucchini and Bacon Risotto
35 min
Parmesan Risotto (TM6/7)
30 min