Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto

Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portion

Składniki

Cilantro Pesto
  • Parmesan cheese cut into pieces
    60 g
  • pine nut, raw
    60 g
  • cilantro, fresh leaves and tender stems (approx. 2-3 bunches)
    60 g
  • red onion cut into pieces
    60 g
  • garlic cloves to taste
    3
  • salt
    1 ¼ tsp
  • olive oil
    140 g
  • lemon juice (approx. 2 lemons)
    60 g
Pasta Salad
  • water
    1135 g
  • jumbo shrimp deveined
    910 g
  • asparagus cut into pieces ( 1 in.)
    255 g
  • pasta, dried, type gemelli
    450 g
  • canned sweet corn kernels drained (approx. 15 oz)
    1 can
  • red pepper, roasted, preserved drained, cut into strips, to taste
    1 jar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 39 g
Kalorie 3916 kJ / 936 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 113 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...