Bacalhau com arroz, pimentos e tomate

Bacalhau com arroz, pimentos e tomate

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 doses

Składniki

  • salsa só as folhas
    5 g
  • dente de alho
    1
  • casca de limão só a parte amarela
    4 tiras de
  • azeite
    15 g
  • água
    1230 g
  • sal
    2 c. chá de
  • filetes de bacalhau fresco s/ pele
    2
  • arroz
    100 g
  • pimento amarelo cortado em tiras (5 cm x 5 mm aprox.)
    100 g
  • pimento vermelho cortado em tiras (5 cm x 5 mm aprox.)
    100 g
  • tomate-cereja cortado em metades
    200 g
  • cebolo (spring onion) cortado em rodelas finas
    30 g
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • orégãos
    ½ c. chá de
  • tomilho seco
    ½ c. chá de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 494.8 kcal / 2070.3 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 52.7 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 2488.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...