Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre froid, coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel et 3 pincées
- 50 g d'eau
- 200 g d'épaule d'agneau désossée, coupée en morceaux
- 50 g de gras de porc ou d'agneau
- 40 g de sucre roux
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304.8 kJ / 553.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 812 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche des rois
6u. 35min
Curry de crevettes et riz basmati
30 min
Virgin Blue Lagoon et glaçons de Noël
35 min
Baba au rhum
4h
Pavé d'espadon et crudités à la thaïe
1h 35 min.
Pissaladière
2 godz. 10 min
Tielle sétoise
3h 30min
Poires au sirop sous-vide
45 min
Sorbet ananas-citron vert et ananas rôti
40 min
Sangria blanche
35 min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 min
Moules farcies au beurre d'ail
35 min