Petits pâtés de Pézenas

Petits pâtés de Pézenas

4.6 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux
    75 g
  • de sel et 3 pincées
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
  • d'épaule d'agneau désossée coupée en morceaux
    200 g
  • de gras de porc ou d'agneau
    50 g
  • de sucre roux
    40 g
  • le zeste d'½ citron jaune non traité
  • de poivre moulu
    2 pincées
  • de cannelle en poudre
    2 pincées
  • de noix de muscade en poudre
    2 pincées
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 553.5 kcal / 2304.8 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 35.5 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 812 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...