Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus

Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 porties

Składniki

  • teentjes knoflook
    4
  • verse gember
    40 g
  • honing
    80 g
  • witte azijn
    15 g
  • Gochujang (Koreaans chilipasta)
    60 g
  • misopasta
    60 g
  • sojasaus
    20 g
  • geroosterde sesamolie
    30 g
  • verse zalm op zijn geheel, ontdaan van ingewanden (± 2 kg)
    1
  • zonnebloemolie om in te vetten
    4 el
  • verse shiitake in plakjes (5 mm)
    200 g
  • geroosterde sesamolie
    2 el
  • lente-ui in plakjes (2 mm)
    1 takje
  • citroenen in partjes en plakjes gesneden
    2
  • geroosterd sesamzaad (opcjonalnie) zwart-wit
  • microgreens (opcjonalnie)
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 583.7 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1028.4 kJ / 245.8 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 13.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...