Éplucheur Purée de pommes de terre

Éplucheur Purée de pommes de terre

3.4 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Épluchage
  • d'eau séparée (600 g + 600 g)
    1200 g
  • d'huile d'olive vierge extra (opcjonalnie) séparée (1 tsp + 1 tsp), (voir Conseil)
    2 c. à thé
  • de pommes de terre Yukon Gold en morceaux (environ 5 cm de large), séparées (450 g + 450 g)
    900 g
    900 g de pommes de terre rouges, en morceaux (environ 5 cm de large), séparées (450 g + 450 g)
Purée de pommes de terre
  • de bouillon de légumes
    140 g
  • de lait entier
    85 g
  • de beurre non salé coupé en morceaux
    60 g
  • d'ail en poudre (facultatif)
    1 c. à thé
  • de sel au goût
    1 c. à thé
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à thé
  • feuilles de persil frais pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292.6 kcal / 1224.3 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 623.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...