
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Épluchage
- 1200 g d'eau
- 2 c. à café d'huile d'olive extra vierge (voir conseil) (opcjonalnie)
-
900
g de pommes de terre à chair ferme en morceaux (± 5 cm de large),
lub 900 g de pommes de terre rouges en morceaux (± 5 cm de large),
Purée de pommes de terre
- 140 g de bouillon de légumes
- 85 g de lait entier
- 60 g de beurre en morceaux
- 1 c. à café d'ail en poudre (facultatif)
- 1 c. à café de sel selon vos goûts
- ¼ c. à café de poivre noir moulu
- des feuilles de persil pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 292.6 kcal / 1224.3 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Sód
- 623.7 mg