Purée de pommes de terre (avec le Peeler)

Purée de pommes de terre (avec le Peeler)

3.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Épluchage
  • d'eau
    1200 g
  • d'huile d'olive extra vierge (opcjonalnie) (voir conseil)
    2 c. à café
  • de pommes de terre à chair ferme en morceaux (± 5 cm de large),
    900 g
    900 g de pommes de terre rouges, en morceaux (± 5 cm de large),
Purée de pommes de terre
  • de bouillon de légumes
    140 g
  • de lait entier
    85 g
  • de beurre en morceaux
    60 g
  • d'ail en poudre (facultatif)
    1 c. à café
  • de sel selon vos goûts
    1 c. à café
  • de poivre noir moulu
    ¼ c. à café
  • des feuilles de persil pour garnir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292.6 kcal / 1224.3 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 623.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...