Purée de pommes de terre (avec le Peeler)

Purée de pommes de terre (avec le Peeler)

3.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Épluchage
  • 1200 g d'eau
  • 2 c. à café d'huile d'olive extra vierge (opcjonalnie) (voir conseil)
  • 900 g de pommes de terre à chair ferme en morceaux (± 5 cm de large),
    900 g de pommes de terre rouges, en morceaux (± 5 cm de large),
Purée de pommes de terre
  • 140 g de bouillon de légumes
  • 85 g de lait entier
  • 60 g de beurre en morceaux
  • 1 c. à café d'ail en poudre (facultatif)
  • 1 c. à café de sel selon vos goûts
  • ¼ c. à café de poivre noir moulu
  • des feuilles de persil pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 623.7 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 1224.3 kJ / 292.6 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 41.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...