![Pain blanc vapeur Pain blanc vapeur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9df62cfe0bb058a0804a569378a3377d/Derivates/f88892ddf6634856bf32827b9395422493899630.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1650 g d'eau (150 g + 1500 g)
- 1 c. à thé de levure sèche active
- 230 g de farine tout usage et un peu plus pour fariner
- 5 g de sel fin
- 10 g de beurre non salé, pour beurrer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1025 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Atelier Culinaire 2 (Sensor)
2 Std.
Tartelettes aux pacanes faibles en glucides
Brak ocen
Tarte aux pommes (TM6)
1h
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1u. 15min
Purée de pommes de terre (avec le Peeler)
35 Min
Fricot Acadien
1 Std. 30 Min
Côtes levées aigres-douces (TM5/6 Metric)
30min
Poulet entier à la vapeur
1 Std. 20 Min
Kkwabaegi beignets torsadés
4 Std. 10 Min
Fond de légumes (végane)
30min
Lait de soya (Métrique)
1h 35min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 Min