
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g cashew nuts
- water to soak
- 170 g butternut squash peeled, deseeded and cut into pieces (5 cm)
-
450
g vegetable broth
lub 450 g water plus 2 tsp vegetable stock paste - 60 g nutritional yeast
- 170 g extra virgin olive oil
- 45 g apple cider vinegar
- 1 tbsp chilli powder
- 1 ½ tsp dried cayenne pepper flakes
- ½ - 1 tsp salt to taste
- tortilla chips
- guacamole to garnish
- pico de gallo to garnish
- fresh jalapeño chilli sliced, to garnish
- fresh cilantro chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 gram
- Kalorie
- 76.1 kcal / 318.3 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Sód
- 50.2 mg