Crispy Rice Waffle with Soft Boiled Eggs

Crispy Rice Waffle with Soft Boiled Eggs

4.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 pieces

Składniki

  • cooked rice (see Tip)
    18 oz
  • large eggs divided
    6
  • soy sauce
    1 tbsp
  • sesame oil
    1 tbsp
  • rice vinegar
    1 tbsp
  • sugar
    1 tsp
  • non-stick cooking spray
  • water (to fill to 1 liter mark)
    35 oz
  • mayonnaise
    3 oz
  • rice wine vinegar
    2 tsp
  • gochujang (Korean chili paste) to taste
    2 tsp
    2 tbsp sriracha sauce, to taste
  • avocados sliced, to serve
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 807.4 mg
Białko 25 g
Kalorie 3745 kJ / 895.1 kcal
Tłuszcz 60.9 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...