Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g vinegar
- 1 egg, lightly whisked
- 165 - 175 g ice cold water, for a total of 237 g whisked liquid
- 850 g all-purpose flour, divided, plus extra to dust
- 454 g lard, divided, partially frozen and cubed (see Tip)
- 2 tsp salt, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 5058 kJ / 1208.9 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 104.3 g
- Tłuszcz
- 77.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 660.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3h 20 min
Biscuits
40 min
Lemon Meringue Pie
2j 30 menit
Cheesecake (Baked)
7 Std. 20 Min
Rustic Bread
2j
Lemon Peel Pound Cake
1h 50min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 Std. 40 Min
Ginger Snaps with Mascarpone and Figs
1h 55min
Basic bread dough
5 min
Sugar Pie
45 Min
Wonderful White Bread
5h
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1j