Pesto with Pita Breads (Danny Bowien)

Pesto with Pita Breads (Danny Bowien)

5.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
8 portions

Składniki

Pesto
  • Pecorino cheese cubed
    4 ½ oz
  • Parmesan cheese cubed
    2 ½ oz
  • pine nuts
    ½ oz
  • salt
    ¼ tsp
  • garlic clove
    1
  • fresh basil
    4 oz
  • extra virgin olive oil divided
    10 oz
Starter
  • all-purpose flour
    2 oz
  • whole wheat flour
    2 oz
  • water
    4 ½ oz
  • active dry yeast
    ⅛ tsp
Pita Breads
  • water
    7 ½ oz
  • all-purpose flour
    11 ½ oz
  • whole wheat flour
    3 ½ oz
  • sugar
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • Parmesan cheese shaved, to garnish
  • fresh basil leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1636 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...