Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 10 g extra virgin olive oil
- 40 g unsalted butter, diced
- 320 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
- 60 g dry white wine
- 820 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), meat or vegetable, crumbled
lub 1 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Risotto with Parmesan
40 Min
Béchamel Sauce
15min
Risotto with Parmesan cheese
30 min
Lasagne Bolognese
2 godz. 30 min
Fresh Pasta Dough
1h
Mayonnaise
5 Min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Tomato Sauce
40 Min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1h 30 min