Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 180 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 30 g white sesame seeds
- 100 g blanched almonds
- 150 g caster sugar
- 3 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 180 g black tahini (see Tips)
- 30 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
Ganache
- 200 g dark chocolate (gluten free), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2958.3 kJ / 704.3 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 200.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Chocolate and nut biscuits
55min
Gluten free flour mix
10 min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Gluten-free goodness pastry
1h
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1h
Gluten free birthday sponge cake
1h 10min
Gluten free lemon tart
2 Std. 25 Min
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Gluten free lamingtons
1h 30min
Gluten free chocolate brownie
45min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min