Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 180 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 30 g white sesame seeds
- 100 g blanched almonds
- 150 g caster sugar
- 3 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 180 g black tahini (see Tips)
- 30 g gluten free flour mix (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
Ganache
- 200 g dark chocolate (gluten free), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2958.3 kJ / 704.3 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 200.9 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2 godz. 35 min
Frozen strawberry cheesecake
24h
Gluten free waffles with maple bacon
1 godz.
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 godz. 15 min
Raw chocolate beetroot cake
2 godz. 15 min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Chocolate coated coconut bars
1h 5min
Chocolate spelt biscuits
5h 10 min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2 godz.
Gluten free chocolate brownie
45min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min