Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g oil, plus extra for brushing
- 400 g bread flour
- 1 tsp salt
Paneer topping
- 250 g paneer cheese, cut in cubes (1-2 cm)
- 200 g peppers, cut in pieces (1-2 cm)
- 200 g onions, cut in pieces (1-2 cm)
- 2 garlic cloves
- 150 g yoghurt
- 1 ½ tsp ground coriander
- 1 - 1 ½ tsp chilli powder
- 1 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- ¾ - 1 tsp salt
Tomato sauce
- 3 garlic cloves
- 15 g fresh basil leaves
- 2 tsp dried oregano
- 370 g tomatoes, deseeded, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 1 - 1 ½ tsp sugar
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground pepper
Assembly
- 200 g mozzarella, in pieces
- flour, for flouring
- dried chilli flakes, for sprinkling (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3699.7 kJ / 884.3 kcal
- Białko
- 39.8 g
- Węglowodany
- 125.2 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 19.1 g
- Sód
- 2133.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Idli
15 Std. 40 Min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Lion's Mane Mushroom Curry
45 min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric
5 Std. 40 Min
Spiced paneer parcels
50 min
Potato Peratal
40 min
Paneer tikka
40 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Vegetable Sambar
35 min
Ghee Rice
1h 15 min
Rasam
20min