Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 粒 蒜頭
- ½ 根 新鮮辣椒, 去籽,切段
- 3 粒 荸薺
- 2 枝 香菜根, 切碎
- 120 克 梅干菜, 洗淨、切碎
- 350 克 豬絞肉
- 1 大匙 香油
- 1 大匙 太白粉
- 1 小撮 鹽
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 大匙 醬油
- 1 顆 蛋白
- 1 茶匙 糖
- 油, 少許,刷油用
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 349 kJ / 83 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.4 g