Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 豬小排 (豬腩排),切塊(約3公分)
- 30 克 紹興酒
- 1 顆 蛋黃
- 30 克 醬油
- 20 克 細砂糖
- 30 克 油 ,多備些刷油用
- 1 大匙 太白粉
- 30 克 地瓜粉
- 200 克 洋蔥 ,切塊(約3公分)
- 20 克 水
- 150 克 酒釀醬 (酒釀乾燒醬)
- 200 克 綜合甜椒 ,切塊(約3公分)
- 20 克 蔥 ,切段(約3公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2661.9 kJ / 636.9 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 175.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 482.9 mg