白菜獅子頭

白菜獅子頭

4.0 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

獅子頭
  • ,切片
    5 克
  • 青蔥 ,只取蔥白,切段
    1 根
  • 新鮮荸薺
    6 粒
  • 豬絞肉
    250 克
  • 蛋白
    1 顆
  • 醬油
    1 大匙
  • ¼ 茶匙
  • 純芝麻油
    ½ 大匙
  • 米酒
    1 大匙
  • 太白粉
    1 ½ 大匙
  • 少許,塗抹用
滷白菜
  • 10 克
  • 紅蘿蔔 切片
    75 克
  • 切段
    2 根
  • 切片
    5 克
  • 乾香菇 泡軟,切絲
    10 克
  • 大白菜 切段(約5公分)
    600 克
  • 雞高湯
    300 克
  • 醬油
    1 大匙
  • 依個人喜好調整
    ¼ 茶匙
  • 烏醋 依個人喜好調整
    ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 265 kcal / 1111 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...