Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g arroz, grão curto tipo japonica
- 2 dentes de alho
- 40 g cebolo (spring onion) parte branca e verde, cortada em fatias
-
20
g óleo
lub 20 g azeite - 200 g fiambre cortado em pedaços (2 cm aprox.)
- 150 g couve pak-choi (1 unid. aprox.), cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 360 g água, mais q.b. p/ cobrir
- 10 g vinho de arroz Shaoxing
- 5 g vinagre de arroz
- 20 g molho de soja light
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2049.8 kJ / 489.9 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1817.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Recheio de porco lento
5 Std. 30 Min
Bife marinado em café com molho de frutos silvestres e salada verde
4h 30min
Doces regionais do Algarve
24h
Gressinos de alecrim
Brak ocen
Piza branca de Inverno
1h 25min
Salada de espelta com salmão, edamame e tomate-cereja
Brak ocen
Guisado de peru com couve
40min
Risoto de marisco Gochujang
1h
Ervilhas com hortelã
30min
Esparguete de batata-doce com caril e espinafres
2h 25min
Risoto de legumes assados e linguado
30min
Panquecas japonesas (Okonomiyaki)
30min