Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado

Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado

4.0 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
16 doses

Składniki

  • água
    600 g
  • batata, casca vermelha s/ casca, cortada em pedaços (3-4 cm aprox.)
    800 g
  • azeite p/ untar
    4 c. sopa de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • crème-fraîche
    200 g
  • salmão fumado cortado em fatias e depois em tiras (0,5x3 cm aprox.)
    100 - 150 g
  • caviar preto
    50 g
  • mistura de rebentos
    10 g
    10 g aneto, fresco

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 110.2 kcal / 461.2 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 255.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...