Wersje kompatybilne
Ninhos de batata com crème-fraîche e salmão fumado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g água
- 800 g batata, casca vermelha s/ casca, cortada em pedaços (3-4 cm aprox.)
- 4 c. sopa de azeite p/ untar
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 200 g crème-fraîche
- 100 - 150 g salmão fumado cortado em fatias e depois em tiras (0,5x3 cm aprox.)
- 50 g caviar preto
-
10
g mistura de rebentos
lub 10 g aneto, fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 461.2 kJ / 110.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 255.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cebola caramelizada com queijo de cabra
1h
Creme de ervilhas com crème-fraîche e presunto estaladiço
1h
Tarte de legumes espiralizados com Halloumi - TM6
1h 10min
Pickles de pepino -TM5
Brak ocen
Kebab de miso
50min
Molho Butterscotch
10 min
Cheesecake a vapor
1h 15min
Terrine de carnes com foie gras e chutney de figo e vinho do Porto
10h 30min
Gelado de rosas e pistácio
Brak ocen
Cheesecake desconstruído com morangos
4h 25min
Salmão de Natal com coroa de legumes e molho de aneto
5 godz.
Molho de caramelo e café expresso
45min