Wersje kompatybilne
Cazuela dulce de camote, nuez y malvaviscos al horno (Pelar)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel de nuez (cobertura)
- 120 g de harina de trigo
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 60 - 75 g de azúcar moreno, al gusto
- 90 g de nueces troceadas
Relleno de camote
- 720 g de camote, en trozos (aprox. 5 cm)
- 600 g de agua, para pelar
- 540 g de agua, para hervir
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 120 g de leche entera
- 30 - 60 g de azúcar moreno, al gusto
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de canela en polvo
- ¼ cdita nuez moscada en polvo
- 2 huevos grandes
- 150 g de mini malvaviscos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2316.4 kJ / 553.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 min
Sándwiches de ensalada de pollo
50 min
Dip de queso italiano
4h 10min
Mermelada de cebolla y tocino
40 min
Arroz Navideño
40 min
Desayuno en cama: Jugo, fruta y huevos benedictinos TM6
1h
Crème brûlée de café TM6
15min
Sopa de tortilla
25 min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 min
Pastel de sushi
1h
Papitas negras
55 min
Huevos a la cazuela
40 min