Cazuela dulce de camote, nuez y malvaviscos al horno (Pelar)

Cazuela dulce de camote, nuez y malvaviscos al horno (Pelar)

4.8 6 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porción

Składniki

Streusel de nuez (cobertura)
  • 120 g de harina de trigo
  • 120 g de mantequilla sin sal en cubitos
  • 60 - 75 g de azúcar moreno al gusto
  • 90 g de nueces troceadas
Relleno de camote
  • 720 g de camote en trozos (aprox. 5 cm)
  • 600 g de agua para pelar
  • 540 g de agua para hervir
  • mantequilla sin sal para engrasar
  • 120 g de mantequilla sin sal en cubitos
  • 120 g de leche entera
  • 30 - 60 g de azúcar moreno al gusto
  • 1 cdita de extracto de vainilla natural
  • ½ cdita de sal fina
  • ½ cdita de canela en polvo
  • ¼ cdita nuez moscada en polvo
  • 2 huevos grandes
  • 150 g de mini malvaviscos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 250 mg
Białko 7 g
Kalorie 2316.4 kJ / 553.6 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...