Chilli con carne en cocción lenta TM6

Chilli con carne en cocción lenta TM6

4.7 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 5 min
4 porciones

Składniki

  • 20 g de aceite vegetal
    20 g de aceite de oliva
  • 2 - 3 dientes de ajo pelados
  • 200 g de pimiento rojo en cubos (2 cm)
  • 170 g de cebolla en gajos
  • 20 - 30 g de chiles chipotle, secos
    20 - 30 g de chiles jalapeños en escabeche
  • 400 g de jitomate triturado
  • 100 g de puré de tomate
  • 1 ½ cdita de azúcar
  • 600 g de carne molida de res
  • 1 ½ cdita de comino en polvo
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 1 cdita de concentrado de caldo de res
    1 cubo de caldo de carne
  • 500 g de frijoles cocidos escurridos
  • 2 cdas de hojas de cilantro, frescas para decorar
  • 150 g de guacamole para servir
  • 100 g de crema ácida para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1490 mg
Białko 46 g
Kalorie 2847 kJ / 680 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 16.1 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...