Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into wedges
- 3 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 3 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 1 dried bay leaf
- 1 chicken carcass, broken in pieces
- 45 - 50 oz water, to cover (not higher than the max. fill mark)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179 kJ / 281.8 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 84.2 mg
Alternatywne przepisy
Cooking White Rice
25 Min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Peeling Ginger
5 Min
Homemade Chicken Stock
50 min
Slow Cooked Corned Beef and Cabbage
6 Std.
Peeling Turmeric
5 Min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40 min
Leftover Vegetable Stock
50 min
Peeled Garlic
5 Min
Ginger Paste
15min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Sage and black garlic butter
10 min