Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g vegetable oil
lub olive oil - 50 g bacon cubes
-
250
g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
lub chicken breasts, skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 2729 kJ / 652 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1050 mg
Alternatywne przepisy
Browned Chicken Strips
15 Min
Sautéed Leeks (170-200 g)
20min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Bacon with chicken strips
15 Min
Caramelised Onions (400-500 g)
50min
Sautéed Red Peppers with Onions
25min
Sautéed Onions (170-200 g)
20min
Stir-fried Vegetable Mixture
30min
Sautéed chicken cubes
15 Min
Browned Chicken Cubes
15 Min
Sautéed chicken strips
15 Min
Caramelised Onions (200 g)
40min