Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g vegetable oil
lub olive oil - 50 g bacon cubes
-
250
g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
lub chicken breasts, skinless, cut in strips (1.5 cm x 3-4 cm), patted dry with paper towels
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 2729 kJ / 652 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1050 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised Onions (400-500 g)
50min
Lightly Browned Onions and Garlic
20 min
Caramelised Onions (200 g)
40min
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20 min
Sautéed Onions (170-200 g)
20 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25 min
Stir-fried Carrot Sticks (400 g)
20 min
Sautéed Red Peppers with Onions
25 min
Browned Chicken Strips
15 Min
Browned Chicken Cubes
15 Min
Sautéed Vegetable Mix for Soups or Stews
25 min
Sautéed chicken cubes
15 Min