Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- 100 g de harina de amaranto
- 1 cdita de polvo para hornear, copeteada
- 1 cdita de goma xantana
- 1 cda de miel de abeja
- 10 g de levadura seca
- 2 cdas de aceite vegetal
- 300 g de agua
- 30 g de nuez de la India, picada
- 100 g de azúcar
- 1 cdita de sal
- agua, para barnizar
- mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 669.2 kJ / 159.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 346.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de molde sin gluten
1 Std. 30 Min
Leche de coco
10 Min
Pan sin gluten
1h 40min
Pan de caja sin gluten
2h
Harina sin gluten para todo uso
5 Min
Harina sin gluten para panadería
10 Min
Pan de caja sin gluten
2h
Masa madre sin gluten
120 Std.
Bagels sin gluten
1 Std. 50 Min
Harina sin gluten para pastelería
10 Min
Pizza sin gluten
1 Std.
Pan de huevo (sin gluten)
1h 40min