![Pan alemán sin gluten Pan alemán sin gluten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f5362afa23a7026d0ba9ad7cc58f89e/Derivates/02e92c91e77511957b0e27f67ef8c472b5789640.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- 100 g de harina de amaranto
- 1 cdita de polvo para hornear, copeteada
- 1 cdita de goma xantana
- 1 cda de miel de abeja
- 10 g de levadura seca
- 2 cdas de aceite vegetal
- 300 g de agua
- 30 g de nuez de la India, picada
- 100 g de azúcar
- 1 cdita de sal
- agua, para barnizar
- mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol), al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 669.2 kJ / 159.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 346.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harina sin gluten para panadería
10 Min
Pan sin gluten
1 godz. 40 min
Bolillo sin gluten
2 Std.
Pan de caja sin gluten
2 Std.
Baguette sin gluten
2 Std.
Pan de caja sin gluten
2 Std.
Brownies sin gluten
45 min
Harina sin gluten para pastelería
10 Min
Harina sin gluten para todo uso
5 min
Pan de molde sin gluten
1 Std. 30 Min
Bisquets sin gluten
1 Std. 30 Min
Leche de almendras TM6
12 Std.