Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vino tinto
-
100
g de oporto
lub 100 g de agua - 250 g de agua
- 350 g de azúcar
- 2 ramas de canela
- 2 anís estrellado
- 2 piezas de ralladura de naranja (1 cm x 3-4 cm)
- 4 pera (aprox. 180 g c/u), peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de cebolla TM6
55min
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15min
Peras al vino tinto y vainilla
1h 10min
Ensalada tibia de papas (Pelar)
45 min
Mantequilla de romero y tomillo
20min
Membrillos pochados con biscottis de almendra
1h 50min
Crepas con salmón ahumado y crema de queso
50min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5h
Merengue
15min
Coulis de frutos rojos frescos
10min
Crema batida insuperable
30 min
Peras al vino tinto
3h 20 min