Crepas rosas con humus de garbanzo y almendras.

Crepas rosas con humus de garbanzo y almendras.

3.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porción

Składniki

Hummus de garbanzos y almendras
  • 80 g de almendra entera pelada y tostada.
  • 270 - 300 g de garbanzo blanco, enlatado (1 lata), escurrida.
  • 20 g de agua fría
  • 25 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 40 g de tahini
  • 1 diente de ajo
  • 1 pizca sal
Crepes rosas
  • 150 g de betabel cocido cortado en trozos
  • 3 huevo
  • 440 g de leche de almendras
  • 40 g de aceite vegetal
  • 150 g de harina de espelta
  • ½ cdita polvo para hornear
  • 50 g de arúgula
  • 2 cda semillas de ajonjolí

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 251.7 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1685 kJ / 402.7 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...