Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de perejil fresco limpio y seco (hojas y parte del tallo)
Cocción de pulpo
- 1200 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 1000 g de agua
- ½ cebolla
- 1 hoja de laurel seca
Garbanzos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 100 g de vino blanco seco
- 400 g de caldo de pescado
- 60 g de patata chascada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1421.2 kJ / 339.7 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 813.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min
Espaguetis integrales con mejillones
45 min
Fabes con pulpo
45 min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45 min
Caldereta de mejillones
45 min
Marmitako de pulpo
40min
Guiso marinero
1 godz. 20 min
Fideuá con mejillones
50min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Arroz con pulpo
45 min