![Garbanzos en salsa verde con pulpo Garbanzos en salsa verde con pulpo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3df816514ea4d6475a60776925f7c79f/Derivates/d9109c1d163d2cb92a251d8124bde1e7a5696a54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de perejil fresco limpio y seco (hojas y parte del tallo)
Cocción de pulpo
- 1200 g de pulpo congelado (descongelado)
- 1000 g de agua
- ½ cebolla
- 1 hoja de laurel seca
Garbanzos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 100 g de vino blanco seco
- 400 g de caldo de pescado
- 60 g de patata chascada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1421.2 kJ / 339.7 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 813.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fabes con pulpo
45min
Caldereta de mejillones
45min
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20h
Sopa marinera asturiana
30 Min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50 Min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45min
Alubias con bacalao
30 Min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 Min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min
Arroz caldoso con atún fresco
40 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Alubias con gambas
20 min