Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar e barrar
- 60 g açúcar amarelo
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 40 g fruta cristalizada
- 60 g passas de uva
- 150 g vinho do Porto
- 400 g bolo-rei fatiado
- 150 g leite
- 200 g natas
- 4 ovos
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 6 doses
- Kalorie
- 13307.9 kJ / 3180.7 kcal
- Białko
- 60.2 g
- Węglowodany
- 370.5 g
- Tłuszcz
- 151 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.4 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 1217.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de Vizela
1 Std. 40 Min
Doce de figo e amêndoa
45min
Tisana fria de hortelã, limão e laranja
1 Std. 10 Min
Tarte de maçã, amêndoa e leite condensado
40min
Pão-de-ló de amêndoa delicioso
Brak ocen
Piza com rebordo recheado
2 Std. 30 Min
Panacota com pêssego
3小时 15 分钟
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1 Std.
Rolos primavera com legumes - TM6
1 Std.
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1 Std.
Lombos de bacalhau com molho verde
40min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 godz. 40 min