Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cucchiai di farina
- 500 g di petto di pollo senza pelle, a tocchetti (3 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 1 spicchio di aglio a metà senz'anima
- 50 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato o peperoncino
- 100 g di vino bianco
- erba cipollina fresca sminuzzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1334 kJ / 319 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
45 min
Crema al caffè
15min
Risi e bisi
35min
Contorno di verdure
25min
Polpette al sugo
45 min
Risotto alla parmigiana
30min
Crostata salata di spinaci
1u.
Pizza Margherita
2u.
Risotto ai funghi porcini con brie
35min
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Petto di pollo e zucchine
50min
Focaccia al rosmarino
2h 30min