Melanzane al vapore con riso

Melanzane al vapore con riso

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Salsa
  • 50 g di scalogni tagliati a metà
  • 15 g di radice di zenzero fresco sbucciato, a pezzi (1 cm)
  • 3 spicchi di aglio
  • 2 cucchiai di semi di sesamo
  • 100 g di salsa di soia
  • 30 g di acqua
  • 40 g di zucchero grezzo di canna a grana grossa
  • 30 g di vino di riso (Shaoxing)
    di sherry secco
  • 30 g di olio di sesamo, tostato
  • 30 g di aceto di riso
Melanzane e riso
  • 1000 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 600 g di melanzane tagliate in tre per il senso della larghezza, a fettine (1½ cm)
  • 250 g di riso jasmine
Finitura
  • 2 cucchiai di semi di sesamo tostato
  • 50 g di cipollotti a rondelle (4 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.6 g
Kalorie 1888 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...