Ragoût de fruits de mer

Ragoût de fruits de mer

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons en morceaux
    70 g
  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais pelé (± 2 cm)
    1 morceau
  • d'huile de tournesol
    30 g
  • de poivrons rouges en tranches (6 cm x 1 cm)
    200 g
  • de vin blanc
    120 g
  • de fumet de poisson
    400 g
  • d'eau
    300 g
  • d'un mélange de fruits de mer surgelés
    400 g
  • de poudre de paprika doux
    2 c. à café
  • de poivre de Cayenne, moulu
    ½ - 1 c. à café
  • de tomates en dés, en boîte
    400 g
  • de poudre de safran
    1 sachet
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de sucre
    10 g
  • de sel
    5 g
  • de filets de cabillaud sans la peau, en morceaux (3 cm)
    200 g
  • de jus de citron vert fraîchement pressé
    30 g
  • citron vert en quartiers
    1
  • de persil frais
    ½ bouquet
  • de la baguette pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 276 kcal / 1154.6 kJ
Białko 25.1 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1654.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...