Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 40 g queijo parmesão
- 400 g queijo flamengo fatiado
- 400 g fiambre fatiado
- 6 ovos
- 300 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 400 g fatias de pão de forma s/ côdea
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2826.4 kJ / 675.5 kcal
- Białko
- 43.6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 2091.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de alho-francês e fiambre
50 min
Pudim de pescada
1h
Terrine de chocolate
8h
Pudim de bacalhau
2 godz.
Pudim de ervilhas com cenoura
1 Std. 25 Min
Empadão de fiambre
1h
Lasanha de chouriço e salsicha
1 Std. 5 Min
Tarte de três queijos e tomate
20 min
Massa de forno da avó
1h
Ovos com molho aurora
1h 10 min
Quiche de presunto e Camembert
1h
Lasanha de fiambre
55 Min