Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 postas de bacalhau demolhado (400 g aprox.)
- 4 ovos
- 4 dentes de alho
- 1200 g água
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 pitada de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 1 folha de louro
-
Pão alentejano q.b. cortado em fatias
lub Broa de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1658.3 kJ / 396.3 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 2936.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 Min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Favas com chouriço
45 Min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 Min
Sopa de farrapos à alentejana
45 Min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Caldo-verde
40 Min
Sopa de cação
40 Min
Sopa de favas mexicana
50 min
Sopa com favas e coentros
35 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 min
Sopa de grão com espinafres
40 Min