Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g amêijoas
- 15 g coentros
-
600
g cantaril (1 unid. aprox.)
lub 600 g red fish (1 unid. aprox.) - 150 g chouriço cortado em rodelas
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de tomilho
- 4 rodelas de limão
- 30 g azeite
- 200 g cebola cortada em rodelas
- 200 g cebola roxa cortada em rodelas
- 100 g vinho branco
- 50 g água, mais q.b. p/ demolhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1950.1 kJ / 466.1 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1965.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cabrito assado
16h
Salmão em papelote com legumes em juliana
35min
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Salmão à portuguesa
45 min
Coelho com feijoca e arroz
1 godz. 10 min
Caldeirada de peixe
45 min
Solha com ervas e arroz jambalaya
45 min
Salada à moda da Sicília
40 min
Filete de garoupa à Portuguesa
40 min
Papelotes de pescada com legumes verdes
30 min
Sopa rica de peixe
2 Std. 30 Min
Coelho à diplomata
50 min