Peixe à Portuguesa
TM6 TM5 TM31

Peixe à Portuguesa

4.0 (8 ocen)

Składniki

  • 150 g amêijoas
  • 15 g coentros
  • 600 g cantaril (1 unid. aprox.)
    lub 600 g red fish (1 unid. aprox.)
  • 150 g chouriço cortado em rodelas
  • 2 c. chá de sal
  • 1 c. sopa de tomilho
  • 4 rodelas de limão
  • 30 g azeite
  • 200 g cebola cortada em rodelas
  • 200 g cebola roxa cortada em rodelas
  • 100 g vinho branco
  • 50 g água, mais q.b. p/ demolhar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1950.1 kJ / 466.1 kcal
Białko
42.7 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
2 g
Sód
1965.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy