Urządzenia i Akcesoria
Baked Sushi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 portions
Składniki
Sushi rice
-
short grain rice (sushi rice)500 g
-
water1000 g
-
white rice vinegar4 tbsp
-
caster sugar2 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
furikake (Japanese rice seasoning)30 g
Creamy topping
-
cream cheese softened200 g
-
mayonnaise Japanese style50 g
-
sriracha chilli sauce1 tbsp
-
salt½ tsp
-
fresh ripe mango (approx. 1 mango), diced200 g
-
Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced100 g
-
crab sticks shredded200 g
-
mozzarella cheese shredded60 g
-
nori seaweed24 sheets
-
ripe avocados (opcjonalnie) cut in thin slices1 - 2
-
sashimi24 pieces
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
287 mg
Białko
7 g
Kalorie
631 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Curry Mee
30min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Malaysian Spiced Fried Chicken
4h 50min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Chilli Stuffed Fish
1h
Macaroni ABC Soup
55min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Tom Yum Goong
30min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Chicken Porridge
35min