Baked Sushi

Baked Sushi

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 portions

Składniki

Sushi rice
  • short grain rice (sushi rice)
    500 g
  • water
    1000 g
  • white rice vinegar
    4 tbsp
  • caster sugar
    2 tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • furikake (Japanese rice seasoning)
    30 g
Creamy topping
  • cream cheese softened
    200 g
  • mayonnaise Japanese style
    50 g
  • sriracha chilli sauce
    1 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • fresh ripe mango (approx. 1 mango), diced
    200 g
  • Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
    100 g
  • crab sticks shredded
    200 g
  • mozzarella cheese shredded
    60 g
  • nori seaweed
    24 sheets
  • ripe avocados (opcjonalnie) cut in thin slices
    1 - 2
  • sashimi
    24 pieces

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 287 mg
Białko 7 g
Kalorie 631 kJ / 151 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...