Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi rice
- 500 g short grain rice (sushi rice)
- 1000 g water
- 4 tbsp white rice vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g furikake (Japanese rice seasoning)
Creamy topping
- 200 g cream cheese, softened
- 50 g mayonnaise, Japanese style
- 1 tbsp sriracha chilli sauce
- ½ tsp salt
- 200 g ripe mangoes (approx. 1 mango), diced
- 100 g Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
- 200 g crab sticks, shredded
- 60 g mozzarella cheese, shredded
- 24 sheets nori seaweed
- 1 - 2 ripe avocados, cut in thin slices (opcjonalnie)
- 24 pieces sashimi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 287 mg
Alternatywne przepisy
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Kek Tapak Kuda (Horseshoe Cake)
1h
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 分钟
Chicken Porridge
1小时 10 分钟
Crispy Ikan Bilis
40 分钟
Macaroni ABC Soup
55 分钟
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 分钟