Urządzenia i Akcesoria
Kam Heong Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
chicken cut into 4 cm pieces500 g
-
light soy sauce2 tsp
-
oyster sauce2 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
cooking oil plus extra 1 tbsp50 g
-
shallots100 g
-
garlic cloves3
-
dried shrimp soaked to soften10 g
-
curry leaves10 g
-
fresh lemongrass white part only1
-
bird's eye chilli (chilli padi)5
-
curry powder1 ½ tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
dark soy sauce½ tsp
-
sugar2 tsp
-
water60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
629.6 mg
Białko
28 g
Kalorie
2060.6 kJ /
492.5 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal Kangkung
10 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Balado Eggplant
50 min
Sambal Sotong
1 godz. 15 min
Ayam Balado
45 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Buttermilk Chicken
1 godz. 10 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Ayam Paprik
30 min