Kam Heong Chicken

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • chicken cut into 4 cm pieces
    500 g
  • light soy sauce
    2 tsp
  • oyster sauce
    2 tsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
  • cooking oil plus extra 1 tbsp
    50 g
  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    3
  • dried shrimp soaked to soften
    10 g
  • curry leaves
    10 g
  • fresh lemongrass white part only
    1
  • bird's eye chilli (chilli padi)
    5
  • curry powder
    1 ½ tbsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • light soy sauce
    1 tbsp
  • dark soy sauce
    ½ tsp
  • sugar
    2 tsp
  • water
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 629.6 mg
Białko 28 g
Kalorie 2060.6 kJ / 492.5 kcal
Tłuszcz 35.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...