Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)

Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)

4.7 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • lamb shanks fat trimmed, cut in cubes (3 cm)
    700 g
  • water
    2300 g
  • garlic cloves
    10
  • fresh ginger
    30 g
  • fresh green chillies deseeded
    2
  • red onion cut in halves
    150 g
  • shallots
    100 g
  • ghee
    50 g
  • cumin seeds
    2 tsp
  • cloves
    10
  • dried bay leaves
    2
  • ground black pepper
    1 tsp
  • cardamom pods
    5
  • fresh lemongrass white part only
    2
  • star anise
    3
  • kurma mix powder store-bought or homemade (see tips)
    25 g
  • tomatoes cut in wedges
    200 g
  • potatoes cut in cubes (2 cm)
    150 - 200 g
  • ground turmeric
    1 tsp
  • salt adjust to taste
    2 tsp
  • chicken stock powder
    2 tsp
  • bird's eye chillies (chilli padi) (opcjonalnie) cut in halves
    2 - 5
  • fried shallots (opcjonalnie) to garnish
    30 g
  • fresh coriander (opcjonalnie) leaves only, chopped, to garnish
    5 stalks
  • Chinese celery leaves only
    5 stalks
  • spring onions (opcjonalnie) thinly sliced, to garnish
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 985 mg
Białko 29 g
Kalorie 1243 kJ / 297 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...