Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g eggplant, cut in matchsticks (5 cm)
- 750 g water
- 25 g garlic cloves
- 50 g shallots
- 200 g red tomatoes, cut in quarters
- 85 g fresh red chillies, cut in halves
- 40 g vegetable oil
- 15 g red bird's eye chillies
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 80 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 1 stalk fresh lemon grass, cut in halves, bruised
- ½ tsp sugar, adjust to taste
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1 lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 886 kJ / 213 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 400 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Tofu Balls
35 Min
Nyonya Blue Pea Flower Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
4h 45min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Pulut Panggang (Grilled Rice Packets)
1 Std. 20 Min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2sa 45 dk
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 Min