Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g eggplant, cut in matchsticks (5 cm)
- 750 g water
- 25 g garlic cloves
- 50 g shallots
- 200 g red tomatoes, cut in quarters
- 85 g fresh red chillies, cut in halves
- 40 g vegetable oil
- 15 g red bird's eye chillies
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 80 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 1 stalk fresh lemon grass, cut in halves, bruised
- ½ tsp sugar, adjust to taste
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1 lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 886 kJ / 213 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 400 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
1h 20 min
Tomato-egg drop soup
20min
Macaroni ABC Soup
55 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Curry Mee
30 min