Beef Rendang

Beef Rendang

4.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 portions

Składniki

  • shallots
    150 g
  • red onions cut in halves
    250 g
  • garlic cloves
    50 g
  • fresh ginger
    20 g
  • fresh lemongrass white part only
    5 stalks
  • fresh galangal
    25 g
  • fresh turmeric
    20 g
  • bird's eye chillies (opcjonalnie) adjust to taste
    7
  • dried red chillies (approx. 25 chillies), deseeded, soaked to soften
    20 g
  • kerisik (toasted coconut paste)
    65 g
  • first draw coconut milk (thick)
    500 g
  • gula Melaka (palm sugar)
    60 g
  • fresh turmeric leaves tied into knots
    3
  • beef tenderloin cut in 5 cm pieces
    1200 g
  • salt adjust to taste
    1 - 2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 437.6 mg
Białko 39.9 g
Kalorie 2007.9 kJ / 479.9 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 22.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...