Urządzenia i Akcesoria
Carrot and Chickpea Spread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 portions
Składniki
-
olive oil60 g
-
carrots peeled, cut in pieces (2 cm)250 g
-
onions quartered100 g
-
honey20 g
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
tinned chickpeas drained, rinsed (drained weight)245 g
-
tahini100 g
-
lemon juice20 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
270 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
706.6 kJ /
168.9 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30 min
Radish, Carrot and Coriander Salad
15 min
Oat Milk
1 godz. 10 min
Yoghurt Parfait, Quinoa and Apple Crumble
45 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Chocolate, Banana and Almond Ice Cream (No Added Sugar)
12 godz. 10 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 godz.
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Best Basic Houmous
5 min
Sumac-spiced Houmous
5 min