Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli Oil
- 200 g olive oil
- 1 Tbsp dried chilli flakes
-
2
dried red chillies, whole
lub 2 fresh red chillies, long, ends removed
Bean Purée
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 40 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 800 g tinned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- ½ fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- ½ tsp dried rosemary
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp smoked paprika, to taste
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
Assembly
- 40 - 50 g anchovy fillets, in oil, drained and separated
- 1 baguette, thinly sliced and toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 535 kJ / 127 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20 min
Pissaladière
1h 30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1h 30min
Beef and White Bean Purée on Flatbread
5óra 15p
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 godz.
Pomegranate and Mint Marinade
5min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h