Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g parmezaankaas, in stukken (3 cm)
- ½ teentje knoflook
- 50 g ui, in helften
- 80 g extra vergine olijfolie
- 450 g tomatenpulp (passata)
- 50 g water
- 2 ½ tl zout
- 3 bladeren basilicum, vers, gewassen en gedroogd
- 80 g rode paprika, in stukken (1 tot 1,5 cm)
- 80 g gele paprika, in stukken (1 tot 1,5 cm)
- 150 g aubergines, in stukken (1 tot 1,5 cm)
- 300 g courgettes, in schijfjes (3 tot 5 mm)
- 30 g meel
- 300 g melk
- 1 snuifje versgemalen zwarte peper
- 1 snuifje nootmuskaat
- 4 eieren
- 6 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaat en basilicum kip quiche
1 Std.
Vislasagne met courgette
1 Std.
Banaan en rogge ontbijt flatbreads
1h 35 min
Canapé met ei
10 Min
Broccoli-ham omelet
35 dk
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 Min
Chili van rund met citroenfeta
45 Min
Gnocchi Tricolore
35 dk
Salade met kip en spelt
1sa 15 dk
Pastasalade met groenten
1 Std.
Geroerbakte groenten
10 Min