![Wok-style curried vegetables Wok-style curried vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/253ABB3E-B637-4081-B1F2-E1845377F5D3/Derivates/9072b7ee-fda6-44ad-b9ba-3a21f175fe03.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 tsp curry powder
- 80 g brown onion, cut into slices (3-4 cm)
- 300 g leek, white part only, cut into slices (2-3 cm)
- 200 g carrot, cut into julienne
- 150 g sugar snap peas
- 120 g snow peas, cut into julienne
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into thin strips
- 30 g soy sauce
- 2 pinches sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 909.4 kJ / 217.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 526.1 mg
Alternatywne przepisy
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 Min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45 Min
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4 Std. 20 Min
Lupin with broad bean salad
45 Min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5min
Chinese-style chicken
25 Min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10 Min
Cauliflower hummus with green vegetables
1hod.
Warm satay bowl
1hod. 10min
Tomato pasta with vegetables and feta
30min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55min