Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 tsp curry powder
- 80 g brown onion, cut into slices (3-4 cm)
- 300 g leek, white part only, cut into slices (2-3 cm)
- 200 g carrot, cut into julienne
- 150 g sugar snap peas
- 120 g snow peas, cut into julienne
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into thin strips
- 30 g soy sauce
- 2 pinches sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 909.4 kJ / 217.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 526.1 mg
Alternatywne przepisy
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24 godz. 40 min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, TM6)
45 min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1h 40min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1h
Creamy vegetable rice
25min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 Std. 15 Min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Mushroom bolognaise
45 min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Polenta with mediterranean vegetables
1 godz. 35 min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min