![Os en chocolat Os en chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c88255bf-0535-4e4a-b703-a68a6408e5b1/Derivates/ab0017be-68c5-4830-9f6d-4c2be0b75bf6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de lait
- 50 g de beurre doux
- 30 g de sucre en poudre
- 20 g de miel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g farine à pain plus au goût pour saupoudrer
- 1 c. à café sel
La sauce au chocolat
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de chocolat noir
- 50 g de beurre doux
- 70 g de lait demi-écrémé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 602 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min
Compote banane-kiwi
35 min
Nouilles froides aux légumes et mayak yolk
4h 35min
Etoiles amandes et caramel
1 godz. 15 min
Chocolat blanc, amandes et noix de coco
40 min
Pains au chocolat
16h 10min
Sablés dominos
2 Std.
Biscuits des petits écoliers
3sa 50 dk
Café à l'amande
25 Min
Petits beignets chocolat et noisettes
3 godz. 10 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Roulé à la pâte à tartiner
25 Min