Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betutu Paste
- 120 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 30 g Indonesian red spice paste, room temperature
- ¼ tbsp ground black pepper
- 1 ½ tsp salt
- 30 g red bird's eye chillies
- 4 cm sand ginger
- 2 tsp shrimp paste
- 1 tbsp coconut oil
Betutu Chicken
- 1 whole free-range chicken (approx. 600 g), feet and neck removed
- 5 fresh kaffir lime leaves
- 1 banana leaf, blanched or wilted over open flame (approx. 40 cm x 50 cm)
- 800 g water
- 40 g toasted peanuts, unsalted (see tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3386 kJ / 809 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1053 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Onde Onde Cupcakes
1h 5min
Pickled Korean daikon (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Beef Rendang
Brak ocen
Lemonade
10min
Watermelon lemonade
10min
Candy Corn
3h 10 min.
Orange Jellies
1 Std. 10 Min
White Grape, Honey and Thyme Sorbet
14h
Orange Sorbet
10min
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8 Std. 5 Min
Chaga Mushroom and Chocolate Muffins
1h
Egg Tarts
50min