Balinese Betutu Chicken

Balinese Betutu Chicken

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
5 portions

Składniki

Betutu Paste
  • Indonesian yellow spice paste room temperature
    120 g
  • Indonesian red spice paste room temperature
    30 g
  • ground black pepper
    ¼ tbsp
  • salt
    1 ½ tsp
  • red bird's eye chillies
    30 g
  • sand ginger
    4 cm
  • shrimp paste
    2 tsp
  • coconut oil
    1 tbsp
Betutu Chicken
  • whole free-range chicken (approx. 600 g), feet and neck removed
    1
  • fresh kaffir lime leaves
    5
  • banana leaf blanched or wilted over open flame (approx. 40 cm x 50 cm)
    1
  • water
    800 g
  • toasted peanuts unsalted (see tips)
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 809 kcal / 3386 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 1053 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...