Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g verse gember, in plakjes (2 mm)
- 120 g uien, gehalveerd
- 1 verse rode chilipeper, ontpit, grof gehakt
- 25 g olie
- 180 g paprika, in blokjes (± 2 cm)
- 120 g verse champignons de Paris, in plakjes (0,5 cm)
- 80 g wortelen, in blokjes (± 1 cm)
- 250 g voorgekookte bruine rijst
- 400 g water
- 50 g sojasaus
- 20 g oestersaus
- 1 tl geroosterde sesamolie
- 1 tl zout
-
½
tl gemalen witte peper
lub ½ tl gemalen zwarte peper - 1 - 2 el olie
- 4 eieren
- verse sojascheuten, om op te dienen
- lente-ui, als afwerking
- sesamzaad, om te bestrooien
- geroosterde sesamolie, om te besprenkelen
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 4875.8 kJ / 1165.4 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 112.9 g
- Tłuszcz
- 61.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 5953.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne met tonijn
35min
Champagne crème cake
Brak ocen
Soba noodle mee goreng
Brak ocen
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Thaise nachos
Brak ocen
Kimchi mac&cheese
50min
Lamscurry met erwten, mango, banaan en pistachenoten
1h 30min
Turkse gekruide lamshapjes
Brak ocen
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45min
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1h
Paksoi en ham rijst
40min
Iers sodabrood
Brak ocen